Bandenkussen bandenschoen flat stopper

Nieuw product

1 stuk Afmeting 50x100 cm en 8 cm dik met een afgeschuinde kant van 8 cm.

Kleur meerkleurig.  Zonder veel tegenkracht rijdt u makkelijk erop zonder kans op doorschieten

De druk van uw banden op de ondergrond wordt verdeeld over een grote oppervlak van uw band en de puntbelasting verminderd.

Voorkomt vervorming van uw banden Zoals uw lichaam op uw matras in bed. Een banden matras op flatstopper

Meer details

87 Items

34,95 € incl. btw

Meer informatie

Bandenkussens

Platte (vlakke) delen aan autobanden vormen een probleem bij autoliefhebbers, die hun auto langere tijd hebben weggezet. Als de auto niet al te lange tijd op één plaats heeft gestaan, verdwijnt het hinderlijk schokkende gevoel grotendeels na het warmrijden van de banden. Staat de auto echter lange tijd op een plaats dan is de “schade” onherstelbaar en blijft nieuwe banden kopen de enige oplossing.
Er zijn op de markt voor dit doel meerdere producten te vinden. Het probleem daarbij is dat ze makkelijk verschuiven, het oprijden is lastig en het gevaar bestaat bij het oprijden over de tweede bobbel heen te schieten en de muur of andere auto te raken.
Een gunstiger en makkelijkere oplossing vormt het bandenkussen. Het oprijden gaat soepel en de druk op het steunende deel van de band wordt gelijkmatig over het contactoppervlak verdeeld.

Bij deze bandenkussens komt het er wel op aan het juiste materiaal met de juist densiteit en afmetingen vorm te geven. Bij een te zachte structuur zakt de band er doorheen, bij een te harde structuur staat de band nog steeds op een klein contact oppervalk. Bij een te laag kussen is het effect te gering, bij een te hoop kussen is het oprijden lastig. De lengte en breedte behoren voldoende te zijn om gemakkelijk te gebruiken. De bandenkussens zijn aan één zijde afgeschuind om oprijden te vergemakkelijken.
Na langdurig testen is door ons bedrijf voor dit materiaal en deze afmetingen gekozen.

Als advies voor echt langdurig stallen van klassieke auto’s wordt overigens aangeraden, behalve onze bandenkussens, de banden ook nog op hogere spanning (3 tot 3,3 Atm) weg te zetten.

Downloaden